Derfor bruger jeg facebook

Authors:

Abstract

Derfor bruger jeg facebook

   
Billede af Mikael Hertig

Mikael Hertig (c) april 2017
https://orcid.org/0000-0002-0533-0231
Cand. scient. pol. Aarhus Universitet 1982 Cell +45 27 24 47 00
Fregatten 4, 1 tv
DK 6400 Sønderborg Denmark
mh@aquut.com

Jeg bliver somme tider beskyldt for "at sole mig" på Facebook.  Netop i dag kom den op igen. Det fremgår næsten af navnet på tjenesten, at den handler om personer. Men selvfølgelig handler det også om sager.  Jeg forsker igennem SDU og min eget forskningsfirma Philtrum Danmark i administrativ forskelsbehandling af grønlændere i Danmark. En del af dette arbejde er statistisk. En del af den retssociologiske del handler om at være partsrepræsentant for grønlændere i Danmark. Jeg er med i fællesskaber som www.ikiu.dk, JobcentretsOfre, og Mentor Immanuel.  Vi bruger hele tiden facebook til dels at orientere interesserede i sager, der angår dem, dels kommer der som regel henvendelser til os ud af det. Hvordan kommer jeg i kontakt med folk? Det gør jeg via Facebook. Desværre er det sådan, når man vil gøre opmærksom på problemer for grønlændere i Danmark, uanset om det handler om  jobcenter/ydelsessager, eller om det drejer sig om anbringelser, hjemgivelser, tvangsfjernelser, at mit navn kommer på henvendelserne. Havde vi lidt flere mennesker på hjælpersiden, så kunne det måske undgås, Det håber vi at få med tiden, for der er brug for mere hjælp, end vi kan yde. Det er også vigtigt, at den viden, vi erhverver undervejs, kommer grønlændere i Danmark til gode. Også her bruger jeg og andre facebook. Jeg er ikke særlig interessant. Det er sagen imidlertid. Godt Nytår    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Don't have an ORCID? Get one in 30 seconds here.
1
1
1
1
1
1