CORONA: Pas på de aktivitetsparate og kontanthjælpsmodtagere – de smitter almindelige mennesker

Authors:

Abstract

   

Pas på  de oversete fattige - Jobcentrets Ofre smitter

Billede af coroanvirus

Corona

Af Mikael Hertig

    Normalt ser du dem ikke. Men de er ude i gadebilledet. De skraller måske. Men de går somme tider på tilbud i Føtex, navnlig i begyndelsen af måneden. De er fattige, de bruger måske rollator. De er måske bare i Føtex eller Rema om morgenen. Men vi har alt i alt et par hundrede tusinde syge fattige. De bor tættere i byerne. Normalt tager ingen sig af dem, for de er ikke nyttige. Før fradrag af skat og sanktioner har de omkring 11.500 om måneden. I Coronatiden med hjælpepakker til alle var der een gang 1.000 kr. til de fleste af dem. De er udenfor arbejdsmarkedet. Hjælp får kun de, der falder fra 30 til 20 tusind om måneden. Som unyttige er de fattige helt ude af politisk fokus. Så hvorfor interessere sig for de oversete fattige i coronasammenhæng? Svaret er klart: De smitter mere end andre.    Danmark har forlængst forladt interessen for de fattige her i landet. I det almindelige verdensbillede eksisterer de ikke, og hvis nogen lidt vedholdende fortæller om det liv, de lever og lider med, så mødes det normalt med et skuldertræk. De skal bare tage sig sammen, de kunne bare skaffe sig et job. Og i øvrigt er kontanthjælpen så rigelig, så man var nødt til at lægge loft på, for disse snyltere  rager bare til sig. Det offentlige er efter den fremstilling en gavebod. De fattige belaster kommunernes økonomi, så det handler jo om at spare på dem.      
En hjemløes med sovepose ligger bed Nørreport

Hjemløs (VIVE)

 

 Er skuldertræk nok?

  Men nu er fanden løs.  De fattige kan ikke beskytte sig mod smitten. Hvor tit ser du en hjemløs med mundbind? Ved du, om han har feber? Ved du, om han bliver behandlet? Personligt er jeg imod fattigdom i det danske samfund. Jeg synes, det er en luksus at have fattigdom, en luksus vi ikke har råd til i et rigt samfund som vores. Men jeg må lære at indse, at mange hverken menneskeligt eller økonomisk kan se de fattiges værdi for det danske samfund. Da vi ikke har brug for dem, og det er almindeligt at beskæftige sig med vigtigere ting i hverdagen, så overses deres liv og eksistensvilkår.   Da de fattige tit bor mere snævert, kommer de ofte ud. Navnlig går de i supermarkeder. Når de flotter sig, køber de nyt tøj i Føtex (Fødevarer og tekstiler), gerne støvler til deres børn. Ellers dukker de op i genbrugsbutkker. Nogle er vant til fugt, kulde og hovedpine. En del lider af smerter, så lidt fra eller til gør ikke til eller fra til at begynde med. Normalt lader du dem være i fred. Men for pokker. Ikke alene udsættes de for smitte, det kan du sikkert være ligeglad med, som du jo plejer.  Men nu er udfordringen: DE SMITTER MÅSKE! Hostende, spruttende fattige!  Måske er de superspredere uden at vide det. Det er dem, der sidst lader sig teste. Det er dem, der ikke går ofte til læge. Det er dem, der ikke bliver vaccineret. Hvad skal vi gøre?      
Billede af Mikael Hertig

Mikael Hertig (c) april 2017
https://orcid.org/0000-0002-0533-0231
Cand. scient. pol. Aarhus Universitet 1982 Cell +45 27 24 47 00
Fregatten 4, 1 tv
DK 6400 Sønderborg Denmark
mh@aquut.com

   

  1 comment for “CORONA: Pas på de aktivitetsparate og kontanthjælpsmodtagere – de smitter almindelige mennesker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Don't have an ORCID? Get one in 30 seconds here.
1
1
1
1
1
1