Aarhus-listen: Love, der ikke gælder for Aarhus…. OPDATERET

Authors:

Abstract

 

En Aarhus-historie

 
Billede af Mikael Hertig

Mikael Hertig (c) april 2017
https://orcid.org/0000-0002-0533-0231
Cand. scient. pol. Aarhus Universitet 1982 Cell +45 27 24 47 00
Fregatten 4, 1 tv
DK 6400 Sønderborg Denmark
mh@aquut.com

 
Denne lov gælder ikke for "Aarhus, Færøerne og Grønland"?
Kæmpe monumentalt glashus - Aarhus Kommunes Familieforvaltning

Aarhus Kommunes famileforvaltning i Brabrand.

  Hvem husker ikke de gode, gamle Aarhus-historier. Dem om, hvordan mennesker stod med gummistøvler på ude ved Vejlby Fed og ventede på, at pornobølgen skyllede i land. Eller den om ham, der skulle kontrollere, om blinklyset på skinnebussen til  Odder? Han gik udenfor: "Nu lyser den! Nej, nu gik lyset ud! Så gik den i orden igen; Nu lyser den! "   ----
Kranie og skelet, Hovedpine med rødt. Skelet hvidt, sort baggrund

-

  Men denne gang er sagen juridisk og handler om Aarhus Kommunes familieafdeling. De har tilsyneladende en papegøje, der er forfremmet til jurist.  Her mener man, at Databeskyttelsesforordningen ikke gælder. Her mener man, at Lov om Etnisk Ligestilling ikke gælder. Her mener man, at påegede fejl ikke skal søges afdækket og rettet.  Her afviser man erklæringer fra autoriserede psykologer, hvis ikke de passer til sagsbehandlerens fordomme. Her mener man, at "modersmål" i psykologisk forstand betyder "Det sprog, man er bedst til". Og så videre.    
Kranie og skelet, Hovedpine med rødt. Skelet hvidt, sort baggrund

Åh nej1

 

Kommunen skriver

"Sagen er drøftet med forvaltningens jurist. Vi mener ikke der er tale om forhold der er omfattet af datatilsynets kompetence, da det ses at handle om uenighed i de socialfaglige vurderinger. Du opfordres i første omgang til selv at kontakte datatilsynet for nærmere drøftelse af sagen."

Kommentar: Sagen er i Datatilsynet, og den er indbragt der efter aftale.Det ved kommunens papegøjejurist også. Datatilsynet vil næppe afvise sagen. Sagen handler om, hvorvidt den såkaldte socialfaglige vurdering også omfatter direkte fejlagtige oplysninger, der skal rettes. Som sædvanligt om druk og vold, når det handler om grønlænder. Den pågældende har haft en forfærdelig barndom, hvilket hiun selv bestrider. En socialrådgiver i Århus ved bedre end den pågældende selv. Er det en vurdering eller en korrektion? Oplysninger af typen: "Hun har nu genoptaget kontakten med sin familie" er falske fordi kontakten aldrig var afbrudt. Er det nu også en "socialfaglig vurdering". Det er ikke nogen vurdering, det er en indpakket løgn. Men efter Aarhus Familieafdelings mening kan det ikke ændres, fordi man jo kan påstå hvad som helst.         Kranie og skelet, Hovedpine med rødt. Skelet hvidt, sort baggrund   Hvilke love gælder for Aarhus Kommunes Familieforvaltning? Efter dens egen opfattelse næppe nogen som helst. Ude i Brabrand har kommunen bygget en monumental magtdemonstration af et glaspalads. Her har arkitekterne gjort alt for, at ingen almindelig borger skal kunne føle sig hjemme. I slutningen af mange love er der ofte en paragraf, der lyder "Denne lov gælder ikke for Færøerne og Grønland". Måske skulle der fremover stå: "Denne lov gælder ikke for Aarhus, Færøerne og Grønland"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Don't have an ORCID? Get one in 30 seconds here.
1
1
1
1
1
1