Den sociale radiobrevkasse: Hvad er min ret, hvad er min pligt?

   

Ny radiobrevkasse:

Hvad er min ret og hvad er min pligt ?

Brevkasse

Brevkasse

  Måske husker du Hanne Reintoft og Lena Vedel Petersens radioudsendelser i DR P1. Det var i 1990'erne. Claus Hjort Frederiksen havde ikke afskaffet socialpolitikken og omdøbt den til beskæftigelsespolitik. Bistandsloven levede, og udbetalingen af sociale ydelser blev afgjort af socialrådgivere, uden at en hær af teamledere it-systemer og budgetbisser stod bag. Nu genbruger Aquut.com konceptet. Der bliver tale om en live-udsendelse, og vi inviterer til den fra Jobcentrets Ofre.  

Send spørgsmål ind.

De spørgsmål, du kan stille, skal helst have udgangspunkt i dine egne erfaringer. De skal handle om emner Kontanthjælp  og sanktioner Ydelser, enkeltydelser Modregning og gæld Underretninger, anbringelser og tvangsfjernelser Hjembringelser, samvær Anke og domstolsadgang Sagsbehandling og forvaltningsret Jura og økonomi  

Hvordan gør du?

Nederst under artiklen her skriver du din kommentar. Husk at skrive email, navn og telefonnummer. Ellers kan vi ikke ringe dig op.  

  5 comments for “Den sociale radiobrevkasse: Hvad er min ret, hvad er min pligt?

 1. mikael
  maj 4, 2020 at 03:12

  Christina Leth Vedelstorp Jeg er en helt del bekymret. Føler mig på en måde som et begavet menneske med mange ressourcer. Jeg er kun 54, med 30 år på arbejdsmarkedet. Jeg har klaret det godt trods mange periodevise depressioner, men nu har jeg fået konstateret leddegigt. Jeg er fuldstændig ud brændt og kan ikke se mig selv på arbejds marked mere. Jeg er så bange for, hvad et ressource forløb kan gøre ved mig, jeg frygter det gør mig mere syg. Jeg vil jo så gerne, men kunne også tænke mig den luksus stadig at have overskud til familie m.m. Tror du, det overhovedet kan betale sig at kæmpe for førtidspension, hvis jeg følger Kim Madsens vejledning? Jeg har været på syge dagpenge siden september 2019. Tak for dit engagement i Jobcentrets Ofre

 2. mikael
  maj 4, 2020 at 03:17

  Er der nogen af jer som direkte har fået af vide at kommunen holder øje med jeres profil på Facebook ?

 3. mikael
  maj 4, 2020 at 03:19

  Pernille Vejltoft I en sag, har jeg oplevet jobcentrets sagsbehandler (3 stk i alt) skrive klokke klar pension, uden arbejdsprøvning. De havde kendt borgeren gennem 5 år. Og set borgeren møde på job på krykker og hjulpet ind i arbejdskøretøjet, af kollegaer. Regionens læge “kliniskfunktion” modtog en lang journal kl 16 og dagen efter kl 8 lå et afslag på pension, hvor der blev modsagt, hvad sagsbehandler havde skrevet. Hun kunne ikke pege på nogen jobbeskrivelse. Hun mente at, en mentor kunne motivere borgeren til at, genvinde sin arbejdsevne. Hun havde heller ikke kontaktet borgerens egen læge, som der står i paragraf 5 at hun skal.
  Det var så klokke klar, at hun slet ikke havde læst papirerne. De samme papir, som forsikringens speciallæge skulle bruge 3 uger på at gennemgå. ( han sagde, at de var et af de værste gigttilfælde han havde mødt, i hans ellers lange karriere som læge.
  Kontaktede jobcenterchefen og forelagde ham sagen, han forhørte sig omkring, bl.a. hos borgerens arbejdsgiver sagsbehandler.
  Alle der havde set borgeren, sagde klokke klar pension. Jobcentret lavede et haste møde i rehabilitering teamet de fik 10 dage til at læse sagen. Og bevilligede pension pr dags dato. 👍 til sygedagpenge teamet i Sønderborg for god samarbejde i denne sag.

 4. mikael
  maj 4, 2020 at 07:21

  Jeg skulle have været på rehab møde d. 26/3. Det blev pga Corona udskudt til først d. 7/4 og så til d. 23/4. Midt i april beslutter rehab at de ikke vil behandle min sag da de bl.a. mener jeg har for rigt et fritids- og foreningsliv. Alt har været beskrevet i papirerne! Både hobbyer og mine maks. 2 timers frivilligt ulønnet arbejde i ugen. Der bliver aftalt et møde med sagsbehandler, men d. 22/4 aflyser lederen for jobafklaring mødet og sender en partshøring om påtænkt stop af jobafklaringsforløb med virkning fra d. 5/4 2020. Nu kan jeg så se på min udbetalingsmeddelelse at beslutningen åbenbart er truffet og økonomisk effektueret.

  2. Kan kommunen effektuere sanktion før partshøring?

 5. mikael
  maj 4, 2020 at 10:05

  Jeg ,har søgt på foreliggende grundlag også. Har været i praktik mange gange,det sidste sted jeg trivedes var jo når krisen nu kom. Jeg får nej på førtidspension, har angst,depression,kol,fibromyalgi mm. Har gået helt i stå,har jo ingen til at hjælpe mig og med min angst har jeg problemer med at komme mig ud,tage tlf og andre ting i perioder. Håber nu efter jeg har startet på smerteklinik at det vil gøre noget godt for mig. Men men, det hjælper jo ikke beklage sig her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *