Kim Madsen: Råddent 225-timers forlig holder folk i fattigdom

     
foto af Kim Madsen

Kim Madsenco

Af Kim Madsen Formand for Jobcentrets Ofre

 
Lyskurv gult lys m. logo

Jobcentrets Ofre

   

Beskæftigelsesministeren går over for rødt- lige om lidt.

 

SOCIALDEMOKRATIET , VENSTRE OG DANSK FOLKEPARTI- ER EN FLOK TØSEDRENGE

   
Det bliver en hård fremtid som rammer de fattigste i Danmark , under krisen med #Coronavirus. Gratis maduddeling er stoppet de fleste steder, kun få madaktivister holder ved, og disse kan ikke dække hele landet. Nye lovforslag vil ramme hårdt, men hvorfor skal det altid kun ramme de mest udsatte. Hvis de svageste skal være de stærkeste, hvordan skal de så rejse sig under krisen ? Kære beskæftigelsesordførere, kære Danmarks befolkning: Det er med stor beklagelse at måtte meddele jer, at regeringen, Dansk Folkeparti samt Venstre ,har fravalgt at vise hensyn til nogle af Danmarks fattige under krisen med #Coronavirus.

De der lever under 225-timers reglen, slipper ikke fri

Et lovforslag om forlængelse af suspendering af 225 timers-reglen gør, at alle som var ramt af denne meget urimelige regel, hvor kontanthjælpsmodtagere er tvunget til at arbejde 225 timer pr år - nu ser ud til at blive vedtaget tirsdag eftermiddag, således, at de som var ramt af 225 timers-reglen før 9 marts, de vil fortsat være ramt af reglen under suspenderingsperioden hvor andre er fritaget.   Således er det kun nye kontanthjælpsmodtagere som er fritaget. De som i forvejen er ramt af reglen tilhører nogle af Danmarks fattigste. Er det ret og rimeligt at disse borgere, midt i en krise, skal sanktioneres ca 1000 kr pr md brutto, for en "forseelse" de ikke kan undgå at bedrive ? Hvis de svageste skal være de stærkeste, så må der også hjælpepakker til de som har det svært. " Forlængelse af 12-måneders-perioden i 225-timersreglen som følge af covid-19" De næste mange år vil beskæftigelsen være hårdt ramt, og stort set ingen vil kunne leve op til kravet om beskæftigelse 225 timer pr år. De fleste tør ikke sige det højlydt, hvor stor indflydelse krisen vil have på beskæftigelsesområdet, men de fleste ved godt, at krisen vil ramme beskæftigelsen hårdt de næste mange år. Hvis de svageste skal være de stærkeste, så er det nødvendigt at vi hjælper denne gruppe af borgere, til en tålelig tilværelse, hvor der hver dag, er garanti for et ordentligt måltid mad, samt råd til at betale husleje. De sociale modstandsbevægelser, herunder Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre, har siden midten af marts været overbelastet af ansøgninger om hjælp til mad og husleje. Hvis 225 timers-reglen ikke afskaffes fuldstændigt for alle , så vil det få uoverskuelige konsekvenser for de berørte, i mange år fremover. Jobcentrets Ofre ser et tydeligt signal på, at nu er det alvorligt, og yderligere stramninger, midlertidige eller ej, det vil sende mange borgere ud i kaos. En langsom åbning af samfundet, vil nok tage mindst et til 2 år, inden alle er smittet via flokmentalitet, inden ca halvdelen af de nye arbejdsløse - er i job igen, men ingen tør sige det højt. En vaccine kan være mange år undervejs, hvis den skal uddeles over hele kloden. Hvem siger at en vaccine kan fremstilles inden for 2 år ? Det er desværre kun håbefulde kommentarer fra diverse fagpersoner fra sundhedsvæsenet som kan løfte den triste stemning lidt, men selv de slår armene ud, og fortæller klart og tydeligt: Ingen i hele verden ved hvornår det kan lade sig gøre. Nu er samfundet lukket så meget ned pga krisen, at det vil få konsekvenser for følgende grupper i samfundet, hvis der ikke ændres på 225 timers reglen, hvis der ikke kan åbnes for udlevering af gratis mad overalt, til de som er hårdest ramt af regeringens ublu politik : 1. Børnefamilier ramt af kontanthjælpsloft, mange af familierne med kun een indtægt. 2. Borgere på integrations/hjemsendelsesydelse, heraf mange etnisk danskere. 3. Borgere på uddannelseshjælp 4. Hjemløse uden indtægt pga manglende opholdsadresse. 5. Prostituerede og udenlandske hjemløse En vedtagelse af 225 timers-reglens forlængelse vil få uoverskuelige konsekvenser for de som var ramt FØR 9 marts 2020. Der er kun et alternativ: total afskaffelse af denne meget urimelige regel, som aldrig har fået mere end ca 200 borgere i ordinær beskæftigelse. Disse tal kan oplyses hos Beskæftigelsesministeriet. De udsatte grupper har ikke fået hjælpepakker under krisen, regeringen har fravalgt at vise menneskehensyn til alle de fattigste. Vi gør opmærksom på, at hvis 225 timers-reglen ikke afskaffes, så vil det give rungende genlyd på social - og beskæftigelsesområdet i årene fremover. Så kære samfund, kære beskæftigelsesordførere, vi håber på din hjælp til at få afskaffet 225 timers-reglen for altid.    

Formand Kim Madsen Jobcentrets Ofre

  1 comment for “Kim Madsen: Råddent 225-timers forlig holder folk i fattigdom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.