Er der ledig respiratorkapacitet overhovedet?

 

Er der ledige intensivpladser, eller er de optaget allerede?

 
Billede af Mikael Hertig

Mikael Hertig, maj 2017 GPL LICENS CC0

 

Af Mikael Hertig

Billede af coronavirus

Coronavirus

 

Blev et spørgsmål glemt i skyndingen: Er der ledig kapacitet?

Pressekonferencen om tiltag og sundhedsvæsenets planer med hensyn til den fremtidige coronasituation efterlod os med det indtryk, at der skulle være en kapacitet på i underkanten af 500 intensivsenge med respiratorer, der stod klar til at tage sig af de mest behandlingskrævende smittede patienter, herunder ældre og svagelige. Men hvis nu respiratorerne og intensivafdelingerne er fuldt optaget allerede, så er der ingen ledig kapacitet overhovedet. Så foreligger der en prioriteringssituation, der handler om, ikke hvem der skal behandles, men mest om, hvem der skal overleve.  Kapaciteten er, må man formode,  tilpasset en stabil situation, vi kender i forvejen. Er den forudsætning rigtig set, er det noget af en skueproces, vi var vidner til for åben skærm. Jeg vil derfor gerne stille spørgsmålet: En ting er, om kurven er høj eller flad. En anden ting er: Hvordan skaffer Danmark i en fart den fornødne kapacitet til at tage sig af smittede, behandlingskrævende medborgere? Gætter jeg rigtigt, er der måske slet ingen ledig respiratorkapacitet overhovedet     Ærbødigst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.