83 % mener af BT’s læserpanel mener, flere skal have førtidspension.

 

Massivt resultat

  Aquut 15. november 2019      
Barometer viser 87 13 %

BT's læserpanel svarer

I tilknytning til en artikel i BT's webmagasin  blev læserne spurgt, om førtidspensionsreformen skal ændres. Svaret er meget massivt. Læserpaneler af den type her er ikke nogen tilfældig stikprøve, og man kan derfor ikke på den baggrund konkludere, at den danske vælgerbefolkning mener det samme. Videnskabeligt set er troværdigheden fra sådan en afstemning langt fra i top. Artiklen, afstemningen optræder i, viser en Mette Frederiksen, som fortryder, at nedslidte mennesker fortsat er på kontanthjælp. Vi ved ikke engang om de, der vælger at "stemme" eller"tilkendegive deres mening" svarer til dem, der læser artiklen, men ikke stempler ind. Vi ved ikke, om læserkredsen er repræsentativ for befolkningen. Vi ved ikke, om de, der har stemt, passer til læserkredsen. Videnskabeligt set er troværdigheden fra sådan en afstemning langt fra i top. Artiklen, afstemningen optræder i, viser en Mette Frederiksen, som fortryder, at nedslidte mennesker fortsat er på kontanthjælp. Alligevel er resultatet massivt nok til at vise, at den sociale indignation og solidaritet med de svage, når der spørges til det, er langt større i befolkningen end i den samlede embedsstand og det politiske flertal på Christiansborg.  
Billede af Mikael Hertig

Mikael Hertig, maj 2017 GPL LICENS CC0

  Mikael Hertig er cand. scient. pol. Han studerer til cand. samf. på SDU    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.