Noget nyt: Mere overvågning – ikke en nyhed, en socialdemokratisk proces

Det fremgår af min Facebook-mindeside, at Trine Bramsen, den søde ting, allerede for seks år siden sagde præcis det samme, som Mette Frederiksen nu siger. Stykke for stykke skal der indføres. Fristelsen for at bringe mennesker under kontrol er for stor for det parti, der hellere vil institutionalisere og kontrollere end frigøre. Overvågnings- og kontrolsamfundet  er ikke bare konsekvensen, det er målet. Måske træder pigerne lidt varsomt, thi scenen er skrå. Men de vænner sig til det, ubehaget ved indførelse af mere overvågning og mere kontrol opvejes af den politiske gevinst. Vi skal være trygge ved vores regime. Det mener enhver diktator. Men i dilemmaet mellem tillid og kontrol læser vi forskellen mellem demokrati og diktatur. Jeg opfordrer Socialdemokrater til at være på vagt overfor kontrolfreaks. For hvem vogter vogterne?      
Foto af Trine Bramsen

Trine Bramsen (Steen Brogaard foto)

"Vi kan ikke afvise, at der bliver behov for nye former for overvågning" Trine Bramsen, MF, Socialdemokratisk retsordfører, november 2013

  Det ligger i tiden, at vi hele tiden må stramme skruen. Overvågningssamfundet er en nødvendighed. Mere overvågning skaber tryghed. Det er ikke nogen nyhed. Det er en proces. Ansigtsgenkendelse, logning, logningsbekendtgørelse, nummerpladegenkendelse. Mindre tillid, mere kontrol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.