Udeblivelse og sanktion i kontanthjælp

Portræt af Mikael Hertig

Mikael Hertig (c) april 2017

  Af Mikael Hertig  

Partshøring og varsling om træk i kontanthjælp

 

Sønderborg Kommune bruger i sit varslingsbrev følgende: "Melder du uden en rimelig grund, afbud senere end mødetidspunktet samme dag, bliver du trukket i din kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse for én dag."

"Uden rimelig grund" ?

Hvad betyder det?  Der er ikke hjemmel til at trække dig, hvis du havde en gyldig grund. Den mest oplagte grund til udeblivelse vil være, at du var syg.  Det vil være en god idé at specificere det lidt. Det kan for kvinder handle om menstruationssmerter, men naturligvis kan diarré eller influenza også gøre det. Med andre ord skal du begrunde udeblivelsen, hvis den faktisk fandt sted. Sygdom er den almindelige grund. Men andre forhold kan også være det. Det vigtige er, at du skal svare. Ellers slutter jobcentret, at du er udeblevet uden rimelig grund. 15.11. 2018      

  1 comment for “Udeblivelse og sanktion i kontanthjælp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.